Frans leren in Frankrijk
Een Frans taalbad in het hart van de Provence
Residentiëel verblijf

Homepage > School > Wie zijn we

Wie zijn we ?

CREA-Langues is sinds 2008 houder van het FLE-kwaliteitslabel. Na een audit ter plaatse en goedkeuring door het interministerieel comité, wordt het voor een periode van 4 jaar toegekend. CREA-Langues werd al drie keer geauditeerd en heeft 3 sterren behaald, de hoogste beoordeling in alle domeinen.


Het vaste teamAnnemarie DESMET

Annemarie DESMET, mede-oprichtster en directrice

Annemarie studeerde talen, theater en film in Leuven (België) en aan de Sorbonne in Parijs. Daarna bouwde ze met diverse functies in België, Spanje en Frankrijk een ruime, professionele ervaring op. In 1984 resulteerde dat in de opstart en organisatie van intensieve cursussen Frans in de Provence. Vandaag is Annemarie directrice van CREA-Langues. Daarnaast geeft ze vanuit haar passie voor didactiek nog steeds les. Verder staat ze haar man bij in het beheer van ‘Le Monastère de Ségriès’, het unieke domein dat ze in 1996 samen aankochten en waar de school sindsdien is ondergebracht.

Annemarie spreekt, naast Frans, ook Engels, Duits, Nederlands en Spaans.


Catherine RIPOU

Catherine RIPOU, hoofd didactiek en lerares

Catherine doceert sinds 1984 Frans als vreemde taal en kwam in 2000 bij CREA-Langues terecht. Ze superviseert het team van leraren, speelt een actieve rol in de ontwikkeling van lesmateriaal en geeft zelf ook regelmatig les. Haar internationaal georiënteerde, professionele ervaring en haar passie voor Azië – vooral India – zijn een persoonlijke verrijking en geven haar een open blik op andere culturen.

Ze is afgestudeerd aan een business school en behaalde een Master 2-graad, gespecialiseerd in "Training Engineering in vreemde talen" aan de Sorbonne, en de DAEFLE (diploma in het onderwijzen van Frans als vreemde taal) aan de Alliance Française.Emmanuelle HACCOUN

Emmanuelle HACCOUN, lerares en pedagogische assistente

Met haar passie voor de Italiaanse taal, cultuur en film, woonde ze bijna 10 jaar in Rome waar ze Frans doceerde aan volwassenen, inclusief diplomaten en functionarissen tot in 2013. Na deze verrijkende ervaring, integreerde ze zich vlot in het team docenten van CREA-Langues. Sinds einde 2015 helpt ze nu ook Catherine en Annemarie bij de voorbereidingen van het didactisch materiaal.

Ze heeft een Master 1 in taalwetenschappen, specialiteit Frans als vreemde taal. Haar onderzoeksthema: "Lexicon leren met chansons” en een Master 2 in " Romaans cultureel gebied, Italiaanse specialiteit ".Joan LUCA

Joan LUCA, verantwoordelijke informatie en inschrijvingen

Met vijftien jaar ervaring in Belgische en internationale bedrijven heeft ze een solide commerciële ervaring opgebouwd en een goede kennis van het Engels, Duits, Nederlands en Frans verworven.  Lange tijd droomde ze ervan in de Provence te wonen en eind 2017 wordt die droom werkelijkheid en gaat ze in Moustiers-Ste-Marie wonen.  Ze is verantwoordelijk voor de inschrijvingen en assisteert Annemarie op administratief gebied en bij de organisatie van de stages.  Sportliefhebster - ze heeft een masterdiploma in lichamelijke opvoeding en sport - en gepassioneerd door fauna en flora, drukt ze haar ‘natuurstempel’ op de ontdekkingsactiviteiten in de streek.De leraren


18 leraren versterken het team tijdens de cursusperiodes. 

De kwaliteit van onze docenten draagt rechtstreeks bij tot het succes en de uitstekende reputatie van ons centrum. Ze koppelen een professionele aanpak aan de oprechte zorg om uw vaardigheden te verbeteren. Ze corrigeren uw taalgebruik haast ongemerkt, reiken u het correcte woord of de juiste zinsconstructie aan op het juiste moment en op een positieve manier. Ze hebben allemaal ten minste één vreemde taal geleerd en zijn zich bewust van eventuele moeilijkheden bij het aanleren van een taal. Ze hebben in het buitenland gewoond of gereisd en staan ​​open voor andere culturen.

Ze verblijven, net als u, in ons cursuscentrum en delen er uiteraard hun maaltijden met u. Ze begeleiden u op uw excursies en ook tijdens de avondactiviteiten zijn ze van de partij.

Ons team Ons team


CREA-Langues : een school met ervaring


Ons team

In 1984 zette onze passie voor de Franse taal en de Provence ons aan om CREA-LANGUES te starten.

Reeds 35 jaar lang hebben mensen uit alle hoeken van de wereld bij ons Frans geleerd volgens een concept dat een professionele werkwijze combineert met leerplezier en gezelligheid.

Onze gekwalificeerde docenten – 18 in totaal - zijn in de buurt van het ontbijt tot ‘s avonds. Ze zullen voortdurend met u communi - ceren, u helpen, aanmoedigen en eventuele taalfouten corrigeren. Zo’n onderdompeling in de Franse taal en cultuur garandeert u een optimaal resultaat. De kwaliteit en de betrokkenheid van onze docenten dragen rechtstreeks bij tot het succes en de uitstekende reputatie van ons centrum. Sommige leraren werken al jarenlang met ons, maar we verwelkomen geregeld ook nieuwere gezichten, kwestie van een frisse wind te garanderen. Ze koppelen een professionele aanpak aan de oprechte zorg om uw vaardigheden te verbeteren.

Vele cursisten komen jaar na jaar terug om hun taalkennis te verbeteren, maar ook om van een verblijf te genieten dat de menselijke waarden centraal stelt.Wie zijn talen spreekt heeft de sleutel tot succes en tot sociaal contact in handen. Het geeft vertrouwen, sloopt muren en laat u toe in contact te treden met andere culturen en gewoonten.

Laat u dus bekoren om uw kennis van het Frans te verbeteren in een ontspannen atmosfeer en tegelijk een bijzondere streek te ontdekken. De familiale sfeer en de Provençaalse ‘cuisine’ dragen er toe bij dat u Frans leren ervaart als een waar genot !De geschiedenis van CREA-Langues


>> De geschiedenis