Frans leren in Frankrijk
Een Frans taalbad in het hart van de Provence
Residentiëel verblijf

Homepage > Praktische informatie > Wegwijzer

Hoe bereikt u het Monastère de SégrièsMET DE AUTO

Enkele afstanden, bij benadering, naar het Monastère de Ségriès :


Aix-en-Provence : 95 kmLyon : 350 kmAmsterdam : 1350 kmGênes : 350 km
Marseille : 125 kmGrenoble : 215 kmGenève : 360 kmMilan : 470 km
Paris : 800 kmNice : 160 kmBruxelles : 1150 kmBarcelone : 580 km


GPS-coördinaten :
Lengtegraad : 06° 10’ 30’’ E – Breedtegraad : 43° 51’ 22’’ N - Hoogte : 730 m
Notre-Dame de Ségriès Route de Riez, F-04360 Moustiers-Ste-Marie

Traject vanuit Lyon en Avignon :
Autosnelweg A7 ; vanaf Avignon : A8 tot in Aix-en-Provence. A51 richting Gap-Sisteron en de snelweg verlaten in Manosque (°). Onmiddellijk na de uitrit : rechts aan de eerste rotonde, richting Gréoux-les-Bains/Vinon-sur-Verdon. Aan de rotonde, net voorbij de brug over de rivier Durance, 12 km rechtdoor rijden op de D6 richting Valensole. Ongeveer 2 km vóór het dorp Valensole, links afslaan naar Digne-les-Bains. 15 km verder, aan het kruispunt rechts de D953 volgen naar Puimoisson.

Bij het binnenrijden van het dorp, D56 volgen richting Moustiers-Ste-Marie. 5 km verder, bij het kruispunt, D 952 nemen richting Moustiers-Ste-Marie, ongeveer 2 km. Aan de linkerkant, 100 m voorbij de "ateliers des Cigales-Ségriès" zal u links een bord zien met "Monastère de Ségriès" – "CREA-LANGUES". Daar rijdt u de geasfalteerde privéweg op.

Traject vanuit Genève :
N201 naar Annecy, A41 over Chambéry, Grenoble en dan de N75 tot in Sisteron. Daar neemt u de A51, afrit Manosque. Vanaf daar volgt u de route zoals beschreven hierboven vanaf (°)

Traject vanuit Nice :
Autosnelweg A8 (richting Marseille, Aix-en-Provence), afrit "Le Muy" (afrit 36), richting Draguignan volgen. Vóór Draguignan links afslaan, u komt voorbij Flayosc, Salernes, Aupes en vervolgens richting Moustiers-Ste-Marie. Beneden bij het dorp D952 nemen, richting Riez. „Le monastère“ ligt op 5 km van Moustiers. Neem de kleine geasfalteerde privéweg rechts van u, ter hoogte van het bord "Monastère de Ségriès" – "CREA-LANGUES"

Een variante : e vermijden. U rijdt over nationale en B-wegen. Vraag inlichtingen bij één van de "offices de tourisme" onderweg of op de website www.bison-fute.equipement.gouv.fr


Link naar Google Map : Google Map

Plan d'accès au monastère de Ségriès

CARPOOLING

Indien u uw auto wenst te delen met een andere deelnemer uit uw buurt, gelieve ons te contacteren.


MET DE TREIN

Het grootste station bij ons in de buurt is AIX-en-PROVENCE TGV, op 95 km van onze school en op 18 km van het centrum van Aix-en-Provence. Er rijden geregeld busjes tussen Aix-TGV en het centrum van de stad.


MET HET VLIEGTUIG

Vanuit de grootste Europese steden zijn er veelvuldig vluchten naar Marseille-Marignane. Er is eveneens een MP2- terminal voor goedkope vluchten.


TRANSPORT TUSSEN DE LUCHTHAVEN/HET TREINSTATION EN ONZE SCHOOL

CREA-LANGUES organiseert een transfer per minibus vanuit de luchthaven Marseille-Marignane en het station Aix-TGV, op zondag vóór cursusaanvang. U dient deze transfer op voorhand te reserveren. Prijs : 42,-€/transfer.
- vanaf de luchthaven : we spreken af om 17u45 aan het trefpunt (Point Rencontre) in HALL 1 (aankomsthall voor internationale vluchten). Gelieve een vlucht te boeken die landt vóór 17u.
- vanaf het station : we spreken af om 18u15 aan het trefpunt (Point Rencontre) in Hall B (aankomsthall).
Gelieve een TGV te reserveren die aankomt vóór 18u.

Transfer aan het einde van uw cursus :
We brengen u terug naar de luchthaven Marseille-Marignane en het station Aix-TGV op zaterdag met aankomst daar om 10u. Gelieve een vlucht te boeken die vertrekt na 11u30.
U dient deze transfer op voorhand te reserveren. Prijs : 43,-€/transfer.

Indien u een vlucht neemt naar Nice :
Nice is verder van ons af dan de luchthaven van Marseille. Bovendien zijn geen rechtstreekse verbindingen met het openbaar vervoer. Dat is de reden waarom we alleen transfers vanaf de luchthaven Marseille en het station Aix TGV organiseren. Indien u echter toch in Nice bent, kan u in de luchthaven een auto huren (een rit van 2 à 2u30), of u kunt een plaats reserveren op de TGV naar Aix-en-Provence TGV (3 uur en daarna onze groepstransfer van 1u15). Een andere mogelijkheid is de "train des Pignes" nemen en in Mézel uitstappen (3 uur per trein + 30 minuten individuele transfer door CREA-Langues).
Neem contact met ons op voor advies of consulteer volgende websites www.trainprovence.com of www.voyages-sncf.com


BUS (société Sumian – LER Ligne 27)

Er rijdt dagelijks een bus met traject Marseille – Aix-en-Provence – Riez, behalve op zon- en feestdagen. CREA-LANGUES zal u gratis afhalen in Riez, op 9km van onze school.
Dienstregeling van de SUMIAN-bussen : Zie www.autocars-sumian.fr LER ligne 27 (LER : Lignes Express Régionales)Vervolg praktische informatie > FAQ