Frans leren in Frankrijk
Een Frans taalbad in het hart van de Provence
Residentiëel verblijf

Homepage > Programma's > En na de lessen

En na de lessen ?


Vrije tijd

Voor en na de lessen heeft u tijd om te ontspannen en te studeren. Om te genieten van de rust in de tuin, van het zwembad, de fitnessruimte en de sauna. Er zijn fietsen ter beschikking om een tochtje in de omgeving te maken. U kunt tafeltennis of "pétanque" spelen, een film zien. Verschillende wandelingen starten vanaf de Monastère. Af en toe bieden we ook vervoer aan naar het naburige dorpje. Ons team staat graag klaar met suggesties en interessante tips, gedetailleerde streekkaarten staan tot uw beschikking.

Vrije tijd Vrije tijd Vrije tijd


‘ s Avonds

Na het avondmaal kunt u, als u er zin in hebt, nog deelnemen aan tal van activiteiten. Van jeu de boules in het dorp, een concert op de binnenplaats van het klooster, een filmfeest bezoeken tot swingen in de plaatselijke bistro. Ons team zal van dit alles mee genieten, samen met u, en u blijven ondersteunen bij het spreken van correct Frans.

‘ s Avonds ‘ s Avonds ‘ s Avonds


Weekend

Tijdens een weekcursus

De cursus eindigt op vrijdagavond om 18u30. U kunt eventueel nog een extra nacht in het cursuscentrum verblijven.

Tijdens een cursus van twee weken

In het weekend midden de cursus zijn er volgende mogelijkheden : een vrij weekend, een begeleide excursie op zaterdag of een thema-weekend op verschillende data. Hieronder meer informatie :Vrij weekend

Vrij weekend

We bieden 2 gratis transfers aan : op zaterdag naar Riez voor de wekelijkse markt of naar de bushalte waar u een rechtstreekse bus kunt nemen naar Aix-en-Provence om er de dag door te brengen. Op zondag naar Moustiers of naar het meer. Vanaf het cursuscentrum zijn er meerdere uitgestippelde wandelpaden. Natuurlijk kunt u uitrusten in het cursuscentrum en genieten van de geboden infrastructuur (Cf. hierboven: gedeelte vrije tijd).Begeleide excursie op zaterdag en vrije dag op zondag

Op zaterdag, afhankelijk van de data, kunt u zich inschrijven voor een dagexcursie : een wandeltocht in de regio van de Verdon, of een cultuur/natuur excursie. Beide activiteiten worden door een gids begeleid.

>> Programma downloaden

De mogelijkheden voor de zondag vindt u terug onder het gedeelte "Vrij weekend".Thema-weekend

Om een extra culturele dimensie aan uw taalcursus te geven, bieden we op enkele data thema-weekends, begeleid door een leraar of gids. Minimum 5, maximum 8 deelnemers. Reserveren bij de inschrijving.


Le Festival d'Avignon

16-18 juli (tijdens de cursus 12-23 juli 2021)

Festival d'Avignon In de Provence worden ’s zomers diverse festivals georganiseerd. Het theaterfestival van Avignon is één van de meest prestigieuze in zijn soort. Het programma omvat honderden vertoningen, acts en straatamusement. Het eeuwenoude Avignon, waar in de middeleeuwen de Paus resideerde, bruist dan met een onvergetelijke sfeer. Een absolute aanrader indien u houdt van kunst, cultuur, dans en festivals. Op vrijdag - en zaterdagnacht verblijven we in een hotel in Avignon.

Minimum 5 en maximum 8 deelnemers, weekend begeleid door een leraar.

We vertrekken op vrijdag, onmiddellijk na de lunch en verblijven 2 nachten in een hotel in Avignon. We keren terug naar de Monastère op zondag, met aankomst rond 17 uur.
Toeslag: zie Data en prijzen

Deze toeslag omvat : drie voorstellingen OFF, kortingskaart Festival OFF, 2 overnachtingen in een hotel, ontbijten en avondmalen, documentatie, transport en administratiekosten.

Vervolg programma's > Cursussen op maat voor groepen