Frans leren in Frankrijk
Een Frans taalbad in het hart van de Provence
Residentiëel verblijf

Homepage > Programma's > Verschillende formules

Verschillende formules - Standaard programma

’S MORGENS : gemeenschappelijk basisprogramma

3 3⁄4 uur gestructureerde les, op uw eigen niveau en in een kleine groep (drie tot zes personen)

 • Verschillende activiteiten en taalstrategieën helpen u om u beter uit te drukken in het dagelijks leven of op het werk: hoe stelt u zichzelf voor, hoe verwelkom u anderen, hoe vraagt u om informatie; we leren u beter uw mening naar voren te brengen, te discussiëren, anderen te overtuigen – uiteraard allemaal in het Frans.
 • Een praktijkgerichte behandeling van de Franse grammatica met mondelinge en schriftelijke oefeningen, activiteiten en spelletjes.
 • We concentreren ons op de actualiteit en op de Franse cultuur met krantenartikelen en tv-programma’s. Zo worden uw woordenschat en luistervaardigheid verbeterd en leert u actief deelnemen aan discussies.
 • De "mini-ateliers" aan het einde van het ochtendprogramma zijn een groot succes. U kiest immers uw "atelier" volgens uw eigen behoefte of interesse: u herhaalt de werkwoordsvormen, of bespreekt een radio- of tv-programma, werkt extra aan schriftelijk Frans, gaat in debat, of schaaft uw uitspraak bij.


‘S MIDDAGS : twee formules naar keuze L'INTENSIF of A LA CARTE

De lesmethode is verschillend maar het doel blijft gelijk: een onderdompeling in de Franse taal en cultuur. Bij uw inschrijving kiest u voor één van beide programma’s en uw keuze geldt voor de hele duur van uw cursus bij CREA-LANGUES.

. 1ste formule : L'INTENSIF
L'Intensif

2u15’ extra gestructureerde les Frans tijdens linguïstische workshops rond een thema.
Totaal : 6 uur les per dag + ongeveer 6 uur Frans in de praktijk.

Voor wie ?

Dit programma is geschikt voor mensen ‘s middags graag verder blijven werken tijdens gestructureerde lessen Frans, net zoals ‘s morgens.

Doel

We helpen u om vloeiender Frans te spreken, aan vertrouwen te winnen en om actief deel te nemen aan discussies. Bovendien maken we u wegwijs in de verschillende aspecten van de Franse cultuur.

Enkele voorbeelden van taalworkshops na de middag

Enkele voorbeelden van taalworkshops na de middag
 • "La presse" : een overzicht van de Franse kranten en tijdschriften, een selectie artikelen over het nieuws van de dag, samenvattingen maken, argumenteren, discussiëren en debatteren.
 • "Paroles de Provence" : een kennismaking met Franse schrijvers d.m.v. korte stukjes uit hun werk, foto’s, films enz.
 • "Compréhension orale" : begeleid beluisteren van interviews, gesprekken, toespraken en liedjes.

En verder : "spreekvaardigheid", "La grammaire par le jeu", "Expression théâtrale" en nog veel meer. Elk jaar introduceren we nieuwe onderwerpen en tijdens elke cursus vinden we meerdere thema’s die perfect aansluiten bij uw eigen interessesfeer en vaardigheden.

Vrije tijd

Voor en na de lessen heeft u volop tijd om te ontspannen en te studeren. Geniet van de rust en neem een frisse duik in het mooie zwembad. U kunt wandelen of één van de beschikbare fietsen nemen voor een tochtje in de omgeving. We bieden u af en toe vervoer aan naar het naburige dorp en we staan graag klaar met suggesties om het maximum te halen uit uw vrije tijd. Gedetailleerde streekkaarten staan tot uw beschikking.

Formule L’INTENSIF – aantal uren Frans per week

Lessen basisprogramma (°)
gemeenschappelijk aan alle formules
Franse lessen namiddagPrivé lessen
optioneel
Totaal aantallesurenFrans in de praktijk
maaltijden en avondprogramma, met de leraren
Totaal aantal uren Frans taalbad
formule L'INTENSIF

tussen 55 en 60
20 u9 u/29 u25 à 30 u
20 u9 u1u3030u3025 à 30 u
(°) Inbegrepen 3u30 op maandag ochtend: plaatsingstest, spreekvaardigheid tijdens de presentatie, luistervaardigheid tijdens de rondleiding ter plaatse.

. 2de formule : A LA CARTE

Een gevarieerd vrijetijdsprogramma met uitstappen en activiteiten die u de streek laten ontdekken en waarbij u voortdurend Frans spreekt in informele situaties, onder begeleiding van een leraar of gastspreker.
Totaal : 3u45’ les per dag + ongeveer 8 uur Frans in de praktijk.
Deze formule is ideaal voor mensen die de taal al doende willen leren, en tegelijkertijd optimaal willen proeven van wat de Provence te bieden heeft.

Voor wie ?

Dit programma is geschikt voor mensen die de taal al doende willen leren, en tegelijkertijd optimaal willen proeven van wat de Provence te bieden heeft.

Doel

We helpen u taalbarrières overwinnen zodat u zich makkelijker uitdrukt in het Frans.
U spreekt Frans tijdens gewone dagelijkse activiteiten en ontdekt tegelijkertijd een stukje van Frankrijk dat ons erg dierbaar is.

De "à la carte"-activiteiten in de namiddag

Na de middag kunt u uw nieuw verworven kennis van het Frans in de praktijk brengen tijdens een scala aan activiteiten die u laten kennismaken met de Provence. Onder begeleiding van uw docenten gaat u spontaner Frans spreken. Zij weten hoe op een bijzondere manier aspecten van onze regio te laten ontdekken, en dat alles in een ongedwongen sfeer.
A la carte A la carte A la carte

Enkele voorbeelden van "à la carte" middagactiviteiten

 • "Canoë" : een wandeltocht vanuit het klooster door het omliggende platteland naar het stadje Moustiers.
 • "Visite de l'Occitane" :een rondleiding in de bekende natuurcosmeticafabriek in Manosque.
 • "Randonnée" : een wandeltocht vanuit het klooster door de omliggende heuvels naar het dorp van Moustiers-Ste-Marie.
 • "Atelier gravure" : workshop bij een plaatselijke kunstenares die u inwijdt in het etsen.

En verder : kanovaren, fietsen, wijn proeven, aquarelleren, een kookles met de chef, ... keuze te over !

Formule A LA CARTE – aantal uren Frans per week

Lessen basisprogramma (°)
gemeenschappelijk aan alle formules
Privé lessen
optioneel
Totaal aantal lesurenFrans in de praktijk tijdens de à la carte -activiteitenFrans in de praktijk
maaltijden en avondprogramma, met de leraren
Totaal aantal uren Frans taalbad
formule A LA CARTE

tussen 60 en 65
20 u/20 u15 u25 à 30 u
20 u1u3021u3015 u25 à 30 u
(°) Inbegrepen 3u30 op maandag ochtend: plaatsingstest, spreekvaardigheid tijdens de presentatie, luistervaardigheid tijdens de rondleiding ter plaatse.


De 2 middagformules kunnen gecombineerd worden met de optie "privé les".


Ter herinnering : onze cursussen zijn niet geschikt voor beginners. We richten ons tot deelnemers met een elementaire tot gevorderde kennis van het Frans voor luister-, spreek- en leesvaardigheid. Dit komt overeen met het niveau A2 in de fase van verwerving tot niveau C1, volgens de ERK-normen (Europees Referentiekader voor Vreemde Moderne Talen. Indien u twijfelt of uw huidige kennis van het Frans volstaat, gelieve ons te contacteren voor een test via Skype.Vervolg programma's > Opties