Frans leren in Frankrijk
Een Frans taalbad in het hart van de Provence
Residentiëel verblijf

Homepage > Verblijf > Een unieke verblijfplaats in de Provence

Een unieke verblijfplaats in de Provence


De omgeving die we voor u uitkozen is uniek: een authentiek en met liefde gerenoveerd klooster uit de 19de eeuw. Het rustige kloosterdomein van 8 ha, met prachtige binnenkoer, terrassen, tuin en zwembad is een ideale plaats om studie en ontspanning te combineren. Dit paradijs op aarde draagt ongetwijfeld bij tot de kwaliteit van uw verblijf bij ons.

De kloosteromgang, het zwembad, terrassen, zalen, salons en kamers >> Meer informatie over Monastère de SégrièsDe Provence, een inspirerend decor

Het Monastère de Ségriès ligt in Moustiers-Ste-Marie, dat officieel erkend werd als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het ligt pittoresk tegen de flank van een berg, men verkijkt er zich op de lommerrijke pleintjes, de keiweggetjes, de vele bruggen en watervallen. Bovendien is Moustiers-Ste-Marie erg bekend om zijn hoogwaardig keramiek.

De omgeving : Het klooster ligt op een heuvel in het hart van het Parc Naturel du Verdon. De rivier de Verdon heeft de diepste canyons van Europa uitgesleten. Het meer van Sainte-Croix, op 10 km, is ideaal voor watersportactiviteiten als kanovaren, zeilen, surfen en zwemmen. In Riez-la-Romaine, op 9 km, wordt twee maal per week een levendige markt gehouden. Tijdens de zomer worden in de regio allerlei festivals georganiseerd. Er zijn veel wandel- en fietspaden in de omgeving en in de directe nabijheid is er de mogelijkheid tot rotsklimmen, parapente en zweefvliegen.

Voor wie dit wenst, bieden we een waaier aan culturele, artistieke en sportieve activiteiten, die u toelaten het rijke patrimonium van de streek te ontdekken.


Parc naturel régional du Verdon

In 2013 verwierf "le Monastère" het keurmerk "Parc". Dit houdt in dat men de aanpak volgt die beschreven is in het "Europees handvest voor duurzaam toerisme in beschermde gebieden" en bijgevolg bijdraagt tot de ontwikkeling van duurzaam toerisme in het regionale natuurpark van de Verdon.

Meer informatie : Europees handvest voor duurzaam toerismeVervolg verblijf > Le Monastère de Ségriès