Frans leren in Frankrijk
Een Frans taalbad in het hart van de Provence
Residentiëel verblijf

Homepage > School > Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding


Uw begeleider

Tijdens uw cursus zal het voltallige team u begeleiden en met raad bijstaan. U zal niet steeds dezelfde leraren hebben, ze wisselen elkaar af met een beurtrol. Daardoor zal u vertrouwd geraken met verschillende stemmen en accenten en genieten van diverse onderwijsstijlen. De docent die u op de eerste dag zult hebben, zal uw "mentor" zijn. Hij zal u van naderbij volgen en is degene die u het beste persoonlijk advies kan geven. Hij zal u van naderbij volgen en Hij zal op het eind van de cursus een balans opmaken met u.


Persoonlijke gesprekken om de balans op te maken

Persoonlijke gesprekken om de balans op te maken

Op maandag : om uw niveau te peilen, uw profiel te analyseren en ook om uw specifieke behoeften te achterhalen en uw eigen doelstellingen bij het volgen van deze cursus te preciseren.

Vervolgens : op vrijdag tijdens een 2 weekcursus, om u te begeleiden in uw leerproces en op bepaalde punten te wijzen die u dient te verdiepen.

Voor alle cursussen, op de laatste dag : evalueren we samen uw vooruitgang tijdens de cursus en geven u suggesties voor de verdere studie van het Frans, na de cursus met CREA-Langues.

Eindevaluatie volgens de ERK-normen (Europees Referentiekader voor Vreemde Moderne Talen)

Tijdens de cursus worden verschillende taken gegeven ter verbetering van volgende vaardigheden : luistervaardigheid (vb. een gesprek of discussie volgen), leesvaardigheid (vb. een tekst begrijpen), mondelinge vaardigheid (vb. converseren, zich voorstellen...), en in mindere mate schrijfvaardigheid, aangezien dit geen prioriteit is in onze programma’s.

Naar het einde toe van uw cursus, worden bepaalde taken voorgesteld die ons zullen toelaten uw niveau in luister- en gespreksvaardigheid te evalueren. De meeste cursisten komen bij CREA-Langues om hoofdzakelijk hun mondelinge vaardigheden te verbeteren. Deze linguistische activiteiten zijn afgestemd op het ERK en geïnspireerd op de toetsen van de DELF en de DALF (‘diplôme d’études en langue française’ et ‘diplôme approfondi de langue française’). Een evaluatie over de lees- en schrijfvaardigheden kan worden gegeven, indien een cursist hierover wenst te worden beoordeeld en deelneemt aan de lessen die dit behandelen.

Op het einde van de cursus - steeds gebaseerd op de ERK-criteria - zal uw begeleider u een certificaat geven met het niveau dat u hebt bereikt volgens deze criteria, samen met een beoordeling van uw uitspraak en prosodie (ritme, intonatie ,accent en vlotheid in het Frans). Dit certificaat is afgestemd op de verschillende evaluatietaken die tijdens de lessen en activiteiten van CREA-Langues worden geboden. Om een officiële test te doen, in het kader van de TCF of de DELF/DALF, raden we u aan om de website www.ciep.fr te consulteren (in verschillende talen beschikbaar).Vervolg school > Niveau Frans